آموزش ارز دیجیتالمطالب پرطرفدار

دامیننس تتر چیست؟ | نمودار لحظه ای دامیننس تتر (USDT)

نویسنده : نفیسه جمالی
5 دقیقه
نویسنده : نفیسه جمالی
5 دقیقه
امیننس تتر چیست؟

یکی از شاخص‌های تحلیل وضعیت بازار، شاخص دامیننس تتر “Tether Dominance” است. این شاخص میزان تسلط تتر بر کل بازار رمز ارزها، صعودی یا نزولی بودن بازار را نشان داده و عملکرد متفاوتی نسبت به ارزش بازار تتر دارد.

اما شاید برای شما هم این سوال باشد که نحوه محاسبه دامیننس تتر چگونه است و سلطه USDT چه تاثیری بر بازار ارزهای دیجیتال دارد؟ در این مقاله از بلاگ زرین بیت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

نمودار لحظه ای دامیننس تتر

 دامیننس تتر چیست و چه چیزی را نشان می‌دهد؟

دامیننس تتر شاخصی برای سنجش میزان سلطه استیبل کوین تتر “USDT” در بازار ارزهای دیجیتال است. در واقع، این شاخص نشان می‌دهد که چه مقدار از ارزش کل بازار در اختیار استیبل کوین تتر قرار دارد. همچنین، نسبت معاملات تتر به کل معاملات بازار رمز ارزها توسط دامیننس تتر ارائه می‌شود.

تفاوت دامیننس تتر با ارزش بازار USDT

شاخص دامیننس تتر در تعریف، نحوه محاسبه و تاثیر بر بازار با ارزش بازار USDT کاملا متفاوت است. در جدول زیر به بررسی تفاوت‌های این دو خواهیم پرداخت:

پارامترها دامیننس تتر”Tether Dominance” ارزش بازار تتر “USDT”
تعریف درصدی از ارزش کل بازار تشکیل‌شده توسط تتر نشان‌دهنده ارزش مجموع تمام تترهای در گردش
نحوه محاسبه نسبت حجم معاملات تتر به کل حجم بازار ارزهای دیجیتال  ضرب قیمت تتر در تعداد واحدهای در گردش تتر 
تاثیر بر بازار نشان‌دهنده میزان اعتماد به تتر و استفاده از آن در بازار  نشان‌دهنده اندازه کلی بازار تتر و نقدینگی آن

به طور کلی می‌توان با استفاده از دو شاخص دامیننس تتر و ارزش بازار آن، اهمیت تتر را در مقایسه با سایر رمز ارزها ارزیابی کرد.

نحوه محاسبه دامیننس تتر

دانستن دو پارامتر ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال و ارزش بازار تتر برای محاسبه سلطه تتر، ضروری است. برای محاسبه ارزش بازار هر رمز ارز بایستی قیمت آن را در میزان عرضه در گردش “Circulating supply” ارز دیجیتال مورد نظر، ضرب کنید. 

این اطلاعات را می‌توانید از سایت کوین مارکت کپ به دست آورید؛ پس از دریافت پارامترهای اشاره شده، با استفاده از فرمول زیر می‌توانید دامیننس USDT را محاسبه کنید.

  • دامیننس تتر = 100× (ارزش بازار تتر / ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال)

دامیننس تتر را از کجا دنبال کنیم؟

برای بررسی دامیننس تتر، می‌توانید به سایت تریدینگ ویو به آدرس tradingview.com مراجعه کنید؛ سپس طبق مراحل زیر پیش بروید:

  •  از صفحه اصلی وب سایت تریدینگ ویو بر روی گزینه “Products” کلیک کنید و از بین گزینه‌های نمایش داده شده، گزینه “Supercharts” را همانند تصویر زیر انتخاب نمایید؛

دامیننس تتر در تریدینگ ویو

  • در اینجا صفحه‌ای را همانند تصویر زیر مشاهده خواهید کرد. بر روی گزینه سرچ که در گوشه صفحه قرار دارد، کلیک نموده و USDT.D را جستجو کنید؛

جست‌وجوی USDT.D در تریدینگ ویو

  • پس از کلیک روی گزینه USDT.D، نمودار دامیننس تتر در تریدینگ ویو به شما نمایش داده خواهد شد. می‌توانید با استفاده از روش‌های تحلیلی مختلف، نواحی حمایتی و مقاومتی این شاخص را مشخص نمایید.

دامیننس تتر چه کاربردی در تحلیل بازار دارد؟

کاربرد دامیننس تتر

به طور کلی دامیننس تتر می‌تواند به سرمایه‌گذاران در شناخت حرکت‌های قیمتی و روند نمودارها کمک کند. در صورت بالا بودن دامیننس تتر، نزول و رکود بازار ارزهای دیجیتال را نشان داده و منعکس‌کننده نیت کاربران برای تبدیل دیگر ارزهای دیجیتال به تتر است.

برعکس این قضیه نیز امکان‌پذیر است. یعنی کاهش دامیننس تتر به معنای کاهش نفوذ تتر در بازار و رشد رمز ارزهای دیگر است.

استراتژی‌های معاملاتی بر اساس دامیننس تتر

برای شناسایی سیگنال‌های معاملاتی مختلف، می‌توان شرایط کلی بازار را با شاخص دامیننس تتر ترکیب کرد. در جدول زیر می‌توانید استراتژی‌های معاملاتی متنوع را بر مبنای تغییرات دامیننس USDT و روند بازار بررسی کنید:

تغییرات دامیننس تتر روند بازار ارزهای دیجیتال استراتژی معاملاتی
کاهش روند صعودی سرمایه‌گذاری در رمز ارزهایی با ریسک متوسط
افزایش روند صعودی افزایش نقدینگی و کاهش موقعیت‌ها
افزایش روند نزولی نگهداری نقدینگی در استیبل کوین‌ها و تتر
کاهش روند نزولی خرید در نقاط حمایتی

تحلیل روانشناسی بازار از طریق دامیننس تتر

می‌توانید با بررسی نمودار دامیننس تتر USDT، بازار رمز ارزها را تحلیل کنید. به عنوان مثال، زمانی که دامیننس تتر روند افزایشی دارد، نشان‌دهنده روند نزولی بازار است و بالعکس. یعنی زمانی که دامیننس USDT کاهش می‌یابد، نشان‌گر روند صعودی بازار و ورود نقدینگی به آن است.

به طور کلی، می‌توان از تغییرات این شاخص، برای شناخت روند بازار استفاده کرد.

عوامل تاثیرگذار بر دامیننس تتر

عوامل تاثیرگذار بر دامیننس تتر

عوامل مختلفی بر دامیننس تتر تاثیرگذار هستند که در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت:

نوسانات بازار و رفتار سرمایه‌گذاران

نوسانات بازار و رفتار سرمایه‌گذاران از عوامل تاثیرگذار بر این شاخص هستند. در صورتی که سرمایه‌گذاران در معاملات خود، بیشتر از تتر استفاده کنند، دامیننس استیبل کوین تتر نیز به مراتب افزایش خواهد یافت. همچنین، افزایش نوسانات بازار منجر به افزایش دامیننس تتر می‌شود.

نظارت‌های قانونی و ورود استیبل کوین‌های جدید

در صورتی که نظارت‌های قانونی در بازار ارزهای دیجیتال وجود داشته باشد، می‌تواند بر روی این شاحص تاثیر بگذارد. تطابق بازار با قوانین و استانداردها، منجر به تمایل بیشتر جامعه به تتر شده و در انتها بر دامیننس آن تاثیرگذار است.

راه‌اندازی تتر بر روی بلاکچین‌های مختلف

راه‌اندازی تتر بر بلاکچین‌های مختلف، باعث افزایش سلطه تتر و همچنین افزایش محبوبیت و اعتماد کاربران به تتر در بازار ارزهای دیجیتال می‌شود.

مقایسه دامیننس تتر و دامیننس بیت کوین

دامیننس بیت کوین، میزان تسلط و سهم بیت کوین در بازار کریپتوکارنسی را نشان می‌دهد. دامیننس USDT و دامیننس بیت کوین رابطه‌ای معکوس با یکدیگر دارند اما این همه ماجرا نیست؛ مقایسه دامیننس تتر و بیت کوین:

پارامترها دامیننس تتر دامیننس بیت کوین
همبستگی با قیمت بیت کوین با کاهش قیمت بیت کوین، دامیننس استیبل کوین تتر افزایش یافته و بالعکس. با افزایش قیمت بیت کوین، دامیننس بیت کوین افزایش یافته و بالعکس.
شاخص احساسات بازار در بازار نزولی، سرمایه‌گذاران به سمت تتر رفته و باعث افزایش دامیننس تتر می‌شود. در بازار صعودی با توجه به امید سرمایه‌گذاران به آینده بیت کوین، دامیننس بیت کوین افزایش می‌یابد و بالعکس.
رفتار سرمایه‌گذاران در زمان‌ کاهش قیمت‌ ارزهای دیجیتال، سرمایه‌گذاران به سمت تتر می‌روند. در بازار صعودی، دامیننس بیت کوین کاهش یافته و سرمایه‌گذاران به دنبال فرصت‌های دیگر هستند.
کاربرد در تحلیل تکنیکال افزایش دامیننس تتر به معنای ترس در بازار، و کاهش آن به معنای بازگشت اعتماد به دارایی‌های پرریسک‌تر است. تحلیل دامیننس بیت کوین نشان‌دهنده میزان تسلط بیت کوین در بازار است.

نمونه‌هایی از تاثیر دامیننس USDT بر بازار رمزارزها

بررسی تاریخچه دامیننس تتر می‌تواند درک عمیقی از ارتباط این شاخص با وضعیت کلی بازار ارائه دهد. در اینجا به چند نمونه تاریخی مهم اشاره می‌کنیم:

  •  مارس ۲۰۲۰: به دلیل بحران کرونا در این بازه زمانی، بازارهای جهانی با کاهش شدیدی همراه بودند؛ در این شرایط، سلطه تتر افزایش یافت و به حدود ۵% رسید؛
  •  آوریل تا مِه ۲۰۲۱: در این بازه زمانی، شاخص سلطه تتر به پایین‌ترین حد خود در سال 2021 رسید و حدود 2.5 درصد افت کرد؛
  • نوامبر ۲۰۲۲: پس از فروپاشی صرافی FTX و ایجاد ترس و بی‌اعتمادی در بازار، دامیننس تتر افزایش یافت و به حدود 8 درصد رسید؛
  •   ژانویه ۲۰۲۳: در این زمان شرایط بازار به تدریج بهبود یافت و دامیننس از ۸ درصد به حدود ۶ درصد رسید.

نتیجه‌گیری

دامیننس تتر یکی از شاخص‌های مهم برای تحلیل وضعیت و تعیین روند بازار است. افزایش این شاخص، نشان‌گر افزایش استفاده از استیبل کوین تتر در معاملات است که بازار را به سمت استفاده از استیبل کوین پایدارتر هدایت می‌کند.

در مقابل، کاهش دامیننس تتر نشان‌دهنده تغییر در روند بازار و افزایش تاثیر سایر رمز ارزها است. به همین دلیل، ترجیح سرمایه‌گذاران این است که بر روی دیگر ارزها سرمایه‌گذاری کنند.

سوالات متداول

افزایش دامیننس تتر نشان‌گر این است که سرمایه‌گذاران رمز ارزهای خود را فروخته و به سمت تتر حرکت کرده‌اند؛ این موضوع رکود در بازار را به دنبال دارد.

برای بررسی دامیننس تتر می‌توانید به سایت تریدینگ ویو مراجعه نمایید. 

می‌توانید با مراجعه به وب سایت تریدینگ ویو و جست‌وجوی عبارت USDT.D، نمودار لحظه‌ای دامیننس تتر را مشاهده کنید.

نوشتهٔ بعدی
قیمت دوج کوین در اینده | پیش بینی قیمت Doge تا سال ۲۰۳۰
نوشتهٔ پیشین
کیف پول تون کیپر چیست؟ | آموزش کامل راه اندازی ولت Tonkeeper